Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Hakkında Duyuru
  • 25.6.2015 09:25:00

Sayın Bina Yöneticisinin dikkatine,

18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlananAsansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ”,  05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan  “ Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ”  hükümleri gereği bina yöneticileri , kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile binalarda kullanılan asansörlerin yılda en az bir kez kontrolünü yaptırmaktan sorumludur.

Yine aynı yönetmelikte ; Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan,yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten,can ve mal güvenliği açısından sıkıntı oluşturan asansörlerin hizmet dışı bırakılmasından sorumlu kılınmıştır.

Belediyemiz,bu nedenle ilçemiz sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü, 2015-2016 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite olmuş A tipi Muayene Kuruluşu olan ESKON  firması ile bir protokol imzalamıştır.Binanızda bulunan asansör/asansörlerin yıllık kontrol çalışmaları için binanıza gelen A tipi muayene kuruluşunun personeline yardımcı olmanızı,kontrol sonrası raporunuzu alarak,raporda belirtilen eksik ve hatalarınızı gidermenizi ve binanızdaki asansörün güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamanız gerekmektedir.

Raporunuzda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar bulunuyor ise giderilmesi veya giderilene kadar asansörün servis dışı bırakılması zorunludur.

Yapılacak olan kontrolde asansör yıllık kontrol bedeli  (110 TL+ KDV) olarak belirlenmiştir.

Asansörlerde yapılacak olan kontroller sonucunda eksiklik tespiti durumunda , A tipi Muayene Kuruluşu(ESKON) tarafından tekrar yapılacak olan 2.ci kontrol ücretsiz olacaktır.

Bahse konu yönetmelik gereği Asansörlerin Yıllık Kontrolleri hizmetinin yerine getirilmesinde insanımızın can ve mal emniyetini koruyucu duyarlılığınız ve işbirliğiniz için teşekkür eder,sağlık ve esenlikler dilerim.

Arif UĞURLU
Kemalpaşa Belediye Başkanı