AK PARTİLİ BAŞKANLARDAN GÜÇBİRLİĞİ ZİRVESİ
  • 27.1.2015 10:38:00

AK Parti’nin İzmir’de 6 belediye başkanı Kemalpaşa’da bir araya geldi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun ev sahipliğinde Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in katıldığı mini zirvede, belediler arasındaki çalışmaların koordineli şekilde yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda düzenli olarak bir araya gelinmesi noktasında mutabakata varılırken; bir sonraki toplantının Ödemiş’de yapılacağı açıklandı.

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu,  AK Partili belediyeler arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla düzenli olarak benzer toplantıların yapılacağını söyledi. Başkan Uğurlu, toplantıda birçok konunun ele alındığını vurgulayarak; ihtiyaç duyulması halinde belediyeler arasında araç ve ekipman konusunda karşılıklı destek sağlanmasının kararlaştırıldığını ifade etti. Başkan Uğurlu,  görüşmede Bakanlıklardan gelecek destekler, Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığı nezdinde sürdürülen çalışmalar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilecekler hakkında ortak hareket edileceğini aktardı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bu cumartesi günü gerçekleştirilecek kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelmesini beklediklerini ifade eden Başkan Uğurlu, yapılacak olası görüşmede hangi konuların görüşüleceğinin değerlendirildiğini söyledi.