CAN DOSTLAR UNUTULMADI
  • 18.2.2015 15:23:00

Aşırı soğuk ve kar yağışı nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan yaban hayatına ilk destek Kemalpaşa Belediyesi’nden geldi. Spil Dağı eteklerinde bitkin halde bulunan sokak köpekleri ile soğuk nedeniyle gıda ihtiyacını gideremeyen yaban hayvanları için harekete geçen Kemalpaşa Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, hayvanların tüketmesi için dağın farklı noktalarına yiyecek bıraktı.

Vatandaştan gelen şikayetleri anında değerlendiren belediye ekipleri ilçenin birçok noktasına,  özellikle de yabanıl hayatın yoğun olduğu bölgelere, hayvanların beslenmesi için gıda bırakırken; soğuk nedeniyle bitkin düşen kimi hayvanlar da belediye ekipleri tarafından Armutlu’daki barınağa getirildi. Burada tedavileri yapılan hayvanlar yeniden doğaya salınırken; özellikle kuş türlerine uygun gıdaların ormanlık bölgelere bırakılması ihmal edilmedi.