KADIN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ BENİMSENMELİ
  • 6.3.2015 11:15:00

İzmir 6. Kadın Festivali’nde Kemalpaşa Belediyesi’nin stantlarında katılacak olan Kemalpaşalı kadınlar, hem el emeği ürünlerini tanıtacak hem de kadının sosyal ve ekonomik hayattaki önemine dikkat çekecek. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı kadın hak ve özgürlüklerin benimsendiği bir gelecekte yaşamayı dilediklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddet ve toplumsal ayrımcılık konularında yaşanan sıkıntıları aşmak amacıyla çalışan Kemalpaşa Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenecek olan 6. Kadın Festivali’nde Kemalpaşalı kadınların hem el emeği ürünlerini sergilemelerine imkan tanıyacak hem de kadının sosyal ve ekonomik hayattaki önemine dikkat çekecek.

İzmir Kültürpark’daki Atlas Pavyon’da 7-10 Mart 2015 tarihleri arasında devam edecek etkinlikte, Kemalpaşalı girişimci kadınların yanı sıra ilçede faaliyet gösterecek dernek ve sivil toplum kuruluşları da yer alacak. Kadının sosyal hayatın her alanında yer alması gerektiğine dikkat çeken Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Bir ülkenin gelişmişliği, kadınların sosyal hayatta üstlendikleri rollerle doğru orantılıdır. Çalışan, üreten, ülkemizin gelişmesine katkı koyan kadınlarımıza destek olmak yerel yönetimler olarak bizlerin en önemli görevi. Bu noktada kadınlarımıza her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Son dönemde kadınlara yönelik şiddet konusundaki olumsuz tabloya dikkat çeken ve bunun toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Başkan Uğurlu, “Bu noktada devletimiz sanıldığının aksine ciddi adımlar atıyor. Ulusal ve yerel ölçekte faaliyet gösteren devlet kurumları, cinsiyet ayrımcılığı ya da kadına yönelik şiddet konularında önemli projeler yürütüyor. Biz de belediye olarak bunları yakından takip ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi’ndeki uzman personelimiz, çağdaş bilimin ışığında kadınlarımıza ihtiyaç duydukları desteği veriyor” ifadesinde bulundu.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER BENİMSENMELİ

Kadınların hak ve özgürlüklerinin benimsendiği bir toplumda yaşamanın önemine işaret eden Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde kadınlarımızın katkısı hiç şüphesiz çok büyük. Onlara önemli roller düşüyor çünkü kadınlarımız, aile kurumunun temel yapısını oluşturuyor ve gelecek kuşakları yetiştiriyor. Yine kadınlarımız çalışma hayatında yer alarak ekonomimize katkı sağlarken; eğitimden sanata kadar bir çok alanda sosyal ve kültürel hayatımızı zenginleştiriyor. Dolayısıyla onlara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık, toplum hayatımızı doğrudan etkiliyor. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Cinsiyet ayrımcılığın yapılmadığı, her türlü şiddetin engellendiği, kadın hak ve özgürlüklerin benimsendiği bir gelecekte yaşamak dileğiyle; kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutluyoruz.”