18 MART RUHU ÖLMEZ
  • 18.3.2015 15:35:00

Kemalpaşa Belediyesi’nin desteğiyle Kemalpaşa Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’ etkinliklerinde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Bizler 18 Mart ruhunu her zaman yaşatacağız. Özgürlük yolunda mücadele eden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Çanakkale Ruhunun hiçbir zaman ölmeyeceğini belirterek, “Bizler şehitlerimize çok şey borçluyuz, 18 Mart ruhunu her zaman yaşatacağız. Şehitlerimizi her zaman saygıyla anıyoruz çünkü onlar olmasaydı bugünler de olmazdı” diye konuştu.

Atatürk Anıtı’nda Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, devlet erkanı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı resmi törenlerin ardından Kemalpaşa Dere Mesire Alanı’nda Kemalpaşa Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programa katılan Uğurlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Dünya Tarihi açısından önemine dikkat çekti. Konuşmasında Birinci Dünya Savaşının yıkıcı etkisine ve Anadolu’da yarattığı tabloya dikkat çeken Uğurlu, “Bu öyle bir savaştı ki, Gazi Mustafa Kemal durumu şöyle anlatıyor: ‘İki cephe arası sadece 8 metre. Öndekiler anında şahadet şerbetini içiyor, ardından gelenler de 3 dakika içinde öleceklerini biliyor. Bu öyle bir bir tevekkür ki, askerlerimizin hiçbiri en ufak geri adım atmıyor. Öleceklerini bilerek, kimi Kuran-ı Kerim okuyor kimi bildiği duaları... Sonuçta hepsi ölüme koşuyordu. İşte böyle yazılan bir destanın yıldönümü bugün” diye konuştu. Uğurlu, “Çanakkale Savaşı, 600 yıl boyunca Allah yolunda İslam dünyasının koruyuculuğunu ve hamiliğini yapan  Osmanlı İmparatorluğu’nu bitirmek ve bu necip milleti Anadolu’dan sürmek için tezgahlanmış dünyanın en kanlı savaşlarından birisi oldu. Ancak hiçbir güç bu milleti Anadolu’dan atamadı. Biz, bu yolda şehit düşen gencecik Mehmetçiklerin torunlarıyız.  Atalarımız en kanlı savaşlardan çıkarak bu ülkeyi kurdu ve bizlere emanet etti. Bizler de bu emaneti en iyi şekilde koruyacağız. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi. Yeni bir döneme girildiğinin altını çizen Uğurlu, Türkiye’nin geçmişiyle kucaklaştığını vurguladı.

ORATORYO TAM NOT ALDI
Kahramanlık öyküsünün şiirsel nitelikte anlatıldığı ve görsel bir şölen eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, 18 Mart Çanakkale Oratoryosu’nu sergileyen öğrenciler zaman zaman gözlerin dolmasına da neden olurken; programda Türk Bayrağı ile seyircilerin arasından gelerek sahneye çıkan öğrenciler de büyük alkış aldı.