NAZARKÖY’E NAZAR DEĞMESİN
  • 10.5.2015 10:04:00

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Boncuk Festivali, vatandaşın yoğun ilgisi ve katılımıyla Nazarköy’de gerçekleştirildi. Birbirinden güzel nazar boncukları ve el işi ürünlerin sergilendiği festivalde, Türk Halk Müziği Konseri ise izleyenlerden tam not aldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, el sanatlarına her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.

El işi ürünlerinde Türkiye’nin dünya markası haline gelen nazar boncuğunu tanıtmak ve özgün tasarımları gün yüzüne çıkarmak amacıyla Kemalpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Boncuk Festivali, vatandaşın yoğun ilgisiyle Nazarköy’de gerçekleştirildi. Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen festivalde birbirinden güzel el işi ürünler açılan stantlarda sergilenirken; yine etkinlik kapsamında düzenlenen ve Türk Halk Müziği Sanatçıları Vildan Turan ve Yılmaz Demirtaş’ın verdiği konser de izleyiciden tam not aldı. Festivalin Anneler Günü’ne denk gelmesi sebebiyle; biri engelli iki çocuğuna tek başına bakan Hatice Şahin (56) ise Kemalpaşa Belediyesi tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilerek ödüllendirildi.

Festivalin resmi açılışında bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra turizm anlamında ciddi potansiyelinin olduğuna dikkat çekti. Uğurlu, “Nazarköy, hem boncuğu hem de kirazı ile 60 yıldan bu yanan geçimini sağlayan bir köyümüz olmuştur. Yaklaşık 1200 derece sıcaklıktaki ateşin önünde cama şekil veren köylü kardeşlerimiz farklı renk ve çeşitte boncuk üretmekte; kadınlarımız ise bunları stantlarında sergileyerek satmaktadır. Bunlar evlerimizi ve iş yerlerimizi süsleyen birer aksesuar; Nazarköylülerin ise aşı ve ekmeği olmuştur” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Kerem Ali Sürekli ve Tansu Kaya’nın da katıldığı organizasyonda, el sanatlarına her zaman önem verdiklerini ifade eden Başkan Uğurlu, “Bu boncuğun 3 bin yıllık tarihi bir geçmişi var. Böylesi öneme sahip bir ürün buradaki ustaların ellerinde şekilleniyor. Bu boncuklar Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı her ortamda, örneğin ABD’deki Türk Günleri’nde bile, sergilenip tanıtılıyor. Bu sebeple bizler de böylesi bir değere her zaman sahip çıkacağız. Biz bu festivali bu köyün dışına çıkartıp bu etkinliğin dokusunun bozulmasını istemedik. Amacımız Nazarköyü ilçemizin turizm alanındaki cazibe merkezlerinden biri haline getirmek” diye konuştu.

ÇİÇEK DAĞITTI, TÜRKÜ SÖYLEDİ
Festivalin Anneler Günü’ne denk gelmesi sebebiyle beraberinde getirdiği karanfilleri kadınlara dağıtan Başkan Uğurlu, hem sohbet etti hem de kendisine iletilen talepleri dinledi. Konser alanındaki türkülerle çoşan Başkan Uğurlu türkü söyleyip zeybek oynadı.