KEMALPAŞA MANGA ve KUTSİ İLE ÇOŞTU
  • 1.6.2015 11:59:00

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 45’ncisi gerçekleştirilen Kemalpaşa Altın Kiraz Festivali, coşkulu başladı. Gündüz kortej eşliğinde başlayan festival, gece Manga ve Kutsi’nin muhteşem konserleriyle devam etti.

Türkiye’nin en köklü festivallerinden birine ev sahipliği yapan Kemalpaşa, dün yine müzik dolu günlerinden birini yaşadı. Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 45’ncisi düzenlenen Kemalpaşa Altın Kiraz Festivali’nin birinci gününde sahne alan Manga ve Kutsi, sadece Kemalpaşalılara değil İzmir’den gelen ziyaretçilere müzik dolu bir gece yaşattı. Bu yıl ki etkinlik programı, şehir merkezinde oluşturulan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı festival korteji ile başladı. Kortejin Kemalpaşa merkezden Dere Mesire Alanı’na gelmesiyle birlikte resmi program başlarken; festivalin en önemli sembolü olan Kiraz Kızı ve Maskot Kiraz’da ilk kez görücüye çıkmış oldu. Programın yapılacağı alanda ise günün ilk ışıklarıyla birlikte açılan stantlarda geleneksel lezzetlerden el işi ürünlere kadar bir çok ürün satışa sunuldu. Mehter Takımı ve halk oyunları gösterilerinin de düzenlendiği programın ilk saatlerinde vatandaşlar akşam ki konserleri heyecanla beklerken; Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslara katılan kursiyerler de yaptıkları çalışmaları sergileme fırsatı buldu.

YER KALMADI
Festivalin olumsuz hava koşulları nedeniyle iki gün ertelenmesine karşın, katılımın yüksek olması dikkat çekerken; sahne önünde oturacak yer bulmakta güçlük çekildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gecede sahneye ilk olarak Manga çıktı. Özellikle gençlerin tezahürat ve sevgi gösterileriyle karşılaşan Manga, yaklaşık 1,5 saat konser verdi. Konser sonunda Manga’nın solisti Ferman Akgül’e kiraz hediye eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu tür etkinliklerin Kemalpaşa ile ilçenin dünyaca meşhur kirazının tanıtılmasında önemli rol üstlendiği söyledi. Grup üyelerine de teşekkür eden Başkan Uğurlu, Kemalpaşa’nın İzmir’in saklı bahçesi olduğunu belirterek, “Biz de bu tür etkinliklerle bu bahçeyi İzmirlilere gösteriyoruz” diye konuştu.

ROMANTİK EZGİLER
Manga Grubu’nun hemen ardından sahneye Kutsi çıktı. Türk müziğinin en önemli isimlerinden biri olan Kutsi, romantik parçalarını seslendirirken izleyenlerden büyük alkış aldı. Sahne performansı ve seyircisiyle kurduğu sıcak diyaloglarla dikkat çeken Kutsi, bir saat boyunca dinleyenlere eşsiz bir müzik ziyafeti yaşattı. AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli’nin de katıldığı gecede hayranlarıyla sahnede fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Kutsi’ye kiraz ve çiçek hediye eden Başkan Uğurlu, “Böylesi güzel bir gece yaşattığı için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.