KEMALPAŞA’DA KANDİL ÖZEL PROGRAMI
  • 2.6.2015 17:14:00

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 45’ncisi gerçekleştirilen Kemalpaşa Altın Kiraz Festivali’nin üçüncü gününün Berat Kandili’ne denk gelmesi sebebiyle özel bir program düzenlendi. Etkinlik kapsamında Kemalpaşa’ya gelen Şair Dursun Ali Erzincalı, birbirinden güzel şiirleriyle gönüllere hitap etti.

İzmir’in en önemli festivallerinden biri olan ve Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 45’ncisi gerçekleştirilen Kemalpaşa Altın Kiraz Festivali’nin yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Festivalin üçüncü günü Berat Kandili olması sebebiyle özel bir program ile izleyicilerle buluşan Şair Dursun Ali Erzincanlı, birbirinden güzel şiirleriyle gönülleri feth etti. Program öncesi ilk olarak Kemalpaşa Misafir Konağı’na uğrayan ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu tarafından karşılanan Erzincanlı, burada bir süre kalarak Başkan Uğurlu ile sohbet etti. Mütevaziliğiyle dikkat çeken Erzincanlı, daha sonra Başkan Uğurlu ile birlikte Kandil Özel Programı’nın yapılacağı Dere Mesire Alanı’ndaki Amfitiyatro’ya geçti. Sadece Kemalpaşa’dan değil ilçe dışından gelenlerin de olduğu etkinlikte sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatı, İslamiyet ve yaşam, güzel ahlak konularını içeren şiirler okudu.

Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek’in de bulunduğu gecede etkileyici sesi ve yorumuyla dikkatleri çeken ve izleyenleri hayatın anlamı üzerine düşündüren Dursun Ali Erzincanlı, yaklaşık 1.5 saat sahnede kaldı. Program sonunda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Erzincanlı’ya plaket ve kiraz hediye eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif, “Berat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böylesi özel bir gün ve gecede, bizleri kırmayıp gelen Dursun Ali hocamıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Sahneden indikten sonra hayranlarının fotoğraf çektirme isteklerini de kırmayan Dursun Ali Erzincanlı, kuliste bir süre Başkan Uğurlu ile sohbet etti.