BABACAN’DAN BİRLİK MESAJI
  • 7.7.2015 10:49:00

Kemalpaşa Belediyesi tarafından şehit aileleri onuruna düzenlenen iftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin hızla ilerlemeye devam ettiğini belirterek, “Milletçe birlik ve beraberlik ruhunu korumalıyız” diye konuştu.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından Ramazan Etkinlikleri kapsamında, şehit aileleri onuruna düzenlenen iftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin son yıllarda ciddi mesafeler kat ettiğini kaydederek, “Türkiye, 12 yılda büyük mesafeler kaydetti. 12 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye tamamen farklı. İçinde bulunduğumuz coğrafyada, ekonomik alanında demokrasi alanında ilerlemenin ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Fakat Ülkemiz demokrasi ve ekonomisiyle ilerlemeye devam ediyor” diye konuştu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ve çok sayıda davetlinin olduğu gece konuşan Babacan, “Bir ay önce bir başka demokrasi sınavı verdik. Ülkemizde genel seçimler yapıldı. Halkımız hür iradesini kullandı ve tercihini yaptı. Bizim önümüzdeki haftalarda yapmamız gereken, halkımızın iradesinin gereğini yerine getirmek. Önümüzde bir koalisyon arayışının olacağı haftalar olacak” dedi.

AK Parti’nın genel seçilerde en yüksek oyu alan parti olduğunu hatırlatan Babacan, “AK Parti olarak, samimi bir çabanın içinde olacağız. Gönlümüz de zihnimiz de açık. Biz, Türkiye’yi nasıl daha yönetebiliriz? Türkiye’yi nasıl iktidarsız bırakmayız? İşte bunların mücadelesini vereceğiz. Samimi bir çaba ortaya koyacağız. Olursa Türkiye için iyi de olur. Ama baktık ki uzlaşma ve anlaşma yok, o zaman anayasa hükümlerine göre seçimlerin yenileneceği bir döneme gireceğiz. Biz hukuk neyse bunu uyguluyoruz” ifadesinde bulundu.

Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın da anayasamızın da iradesi gayet açık. Şuna dikkat etmek zorundayız. Milletçe birlik ve beraberlik ruhunu sürekli korumak zorundayız. Huzurun ve güvenin olmadığı ülke kalmadı. Huzur ve istikrarın kıymetini bilelim; bir ve beraber olalım. Biz bütün vatandaşlarımızı samimiyetle kucaklayan bir çizgi izliyoruz. Etnik kökeni ya da mezhebi ne olursa olsun herkesi, aynı samimiyetle kucaklıyoruz. Bir ay önce yapılan seçimlerin nasıl değerlendirildiğinin muhasebesini yapmak durumundayız. Vatandaşlarımızın beklentileri, şikâyetleri ve eleştirileri nedir bunları çok iyi anlamalıyız. Bunları anlayalım ki; Türkiye için daha güzel bir geleceğe nasıl yürürüz bunu da anlamış olalım.”