KEMALPAŞA’DA CUMHURİYET ÇOŞKUSU
  • 29.10.2015 13:40:00

Kemalpaşa’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Kutlama Etkinlikleri, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kutlama programı sonrası Kemalpaşa Belediyesi tarafından Türk Bayrağı ve aşure dağıtıldı.

Bu yıl Kemalpaşa’da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Kutlama Etkinlikleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Ellerinde Türk Bayrakları ile sabahın erken saatlerinden itibaren Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nı doldurmaya başlayan vatandaşlar heyecan içinde programın başlamasını beklerken; ilçenin mülki erkanı ise Kemalpaşa Kaymakamlığı’ndaki bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Garnizon Komutanı Yzb. Erhan Gönülbağı ve Cumhuriyet Başsavcısı  Muhammet Sağlam’ın katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, ilçenin kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaymakamlıktaki programın hemen ardından ilçenin mülki erkanının alanı gelmesiyle de resmi törenler başlamış oldu. Açılışta bir konuşma yapan Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Cumhuriyetin bağımsızlık uğrunda şahlanan milli iradenin muhteşem bir eseri olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyetimiz hain hesaplara karşı yiğitçe duran kahraman bir neslin bizlere emanetidir. Cumhuriyet milletimizin birlik ve kardeşlik destanıdır” diye konuştu. Taşbilek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dilimizle, dinimizle, tarihimizle ve kültürümüzle bin yıldır beraber yaşadığımız bu coğrafyada, bugün tarihin zembereği yeniden kurulmaktadır. Dağ başı yine dumanlıdır. Birliğimizi ve kardeşliğimizi çekemeyenler, bugün yine sahnededir. Bunların amacı bizi hedefsiz bırakmak ve bizi birbirimize düşürmektir. Ancak bu hesaplar içinde olanlar bilmezler ki, milletimizin bekasının temeli cumhuriyettir. Cumhuriyet sayesinde memleket toprağının her köşesinde bütün meydanlar ‘biz bir milletiz’ diye haykırmaktadır. Bu vesileyle bütün milletimizin bayramını kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu’yu vatan yapmak için şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.”

Konuşmanın ardından, ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken; bando eşliğinde okulların geçit töreni yapıldı.

BAYRAK VE AŞURE DAĞITILDI
Törenlerin tamamlanmasının ardından, Kemalpaşa Belediyesi tarafından alanda kurulan stantta aşure dağıtıldı. Burada vatandaşlara aşure ikram eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, daha sonra belediye tarafından yaptırılan Türk Bayrakları’nı bölge esnafına dağıttı. Vatandaşlarla burada da bayramlaşan Başkan Uğurlu, “Halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize Cumhuriyeti emanet eden bütün kahramanlarımızı da rahmetle anıyorum” dedi.