KEMALPAŞA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ
  • 4.1.2016 11:36:00

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında; Kemalpaşa’da sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen yürüyüşe binlerce vatandaş katılırken; etkinliğin Dere Mesire Tesisleri’ndeki kısmında sahnelenen tiyatro gösterisi izleyenleri duygulandırdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kemalpaşa Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı, çok sayıda vatandaşı bir araya getirdi. Sabahın erken saatlerinde Adnan Menderes Demokrasi Parkı’nda bir araya gelen vatandaşlar, elerinde Türk Bayrakları ile Sarıkamış Harekatı'nın 101'nci yıl dönümü etkinlikleri için Kemalpaşa merkezde yürüdü. Devasa bir Türk Bayrağı’nın da bulunduğu kortej şehrin merkezini baştan sona dolaşırken; binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, tekbir sesleri ve sloganlarla devam etti. Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, Dere Mesire Tesisleri’ne kadar devam etti.

“SARIKAMIŞ BİR DESTANDIR”
Programın Dere’deki bölümü ise Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Etkinlikte bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Sarıkamış Harekatı’nı anlattı. Başkan Uğurlu, “Sarıkamış, havanın eksi 40 dereceye düştüğü, askerlerimizin soğuktan kırıldığı, soğuk ve buzlu rüzgarın adeta etleri döktüğü; amansız ve acımasız emirlere göğüs geren kahramanlarımızın gelinlik genç kızlar gibi toprağın bağrına düştüğü yerdir. Sarıkamış, kahramanlık destanın yazıldığı yerdir” diye konuştu. Sarıkamış’ı değerlendirmek için geçmişi bilmek gerektiğine vurgu yapan Başkan Uğurlu, “Bizlerin, Sarıkamış’a nereden geldik bunları iyi bilmemiz gerekiyor. Bizler, ceddi Selçuklu atası Osmanlı olan necip bir milletin çocuklarıyız. Engin ve zengin bir medeniyetin evlatlarıyız. Bunu da çok iyi biliyoruz” dedi.

Konuşmasında Mehmet Akif’ten bir alıntı da yapan Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akif Osmanlıyı anlatırken der ya ‘Biz de bir zamanlar milletmişiz. Hem de öyle bir millet ki dünyayı milliyet nedir öğretmişiz.’ İşte biz böylesi bir milletin evladıyız. Sarıkamış’ta sadece Anadolu’dan değil dünyanın dört bir yanından gelen Mehmetleri görürüz. Bugün Suriye’den, Süleymaniye, Halep ya da Humus’tan gelenler, şehit olan kardeşlerimizin torunları. ‘Bugün ne işimiz var o topraklarda?’ diyenler aslında şunu bilmezler ki, 100 yıl önce o topraklar da bu vatanın birer parçasıydı. Tarihimizi ve geçmişimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Bu vesileyle bir kez daha Sarıkamış’ta şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.”

90 BİN KAR TANESİ
Konuşmanın ardından ‘90 Bin Kar Tanesi’ isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Duygusal anların yaşandığı gösteri, büyük beğeni toplarken; soğuk havada vatandaşlar için tarhana çorbası ve kuru ekmek dağıtıldı.