SPORTMEN BAŞKAN VATANDAŞLARLA BİRLİKTE DOĞAYA YÜRÜDÜ
  • 18.5.2016 13:34:00

Doğanın korunması ve spor ile sağlıklı yaşama önem veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yeşilin eşsiz güzelliklerinin yansıması olan Kemalpaşa’da ‘ Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu TREKKİNG DOĞA Yürüyüşü ’ne katıldı.

Nazarköy kanyon parkurunda düzenlenen trekking etkinliğine 500 kişi katılım sağladı. Kemalpaşa belediyesinin hediyesi  olan şapkalar ve tişörtler dağıtıldı. Yürüyüş parkurunda 3 km’lik yol kat edildi. Finalde çay- kahve-kek ikramında bulunuldu. Sohbet edilip, çevredeki güzellikler keşfedildi. Sağlıklı yaşam için sporun vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Başkan Arif Uğurlu “Spor yalnızca kapalı mekânlarda yapılan bir etkinlik olmaktan çıkarılmalıdır. Doğal güzellikleriyle adeta cennetten bir bahçe olan İzmir’in eteklerinde kurulu olan ilçemiz, benzersiz yürüyüş parkurları ve doğa sporları alanları ile tarihin kucaklaşmasına ev sahipliği yapmaktadır. ’’Vatandaşlarımızı doğayla kucaklaşmaya, tabiatın eşsiz manzaralarını görmeye davet ediyorum’’ dedi.

YEŞİLİ KORUMAK HERKESİN GÖREVİ
Gerçekleşen yürüyüşte doğanın korunması ve yaşatılmasına da vurgu yapan Başkan UĞURLU, “Tabiatla buluştuğumuz bu etkinlikte; doğanın yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu, yeşilin korunması ve yaşatılması gerekliliğini bir kez daha görmüş olduk. Yetişmesi yıllar alan oksijen deposu ağaçların yok edilmemesi, aksine daha da çoğaltılması gerekmektedir. Bu bizlere ecdadımızdan kalan mirasın gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir vazifedir” diye konuştu.