KEMALPAŞA'DAN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA
  • 26.7.2016 16:24:00

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih döneminde giren öğrencilere bir destekte Kemalpaşa Belediye Dershanesi tarafından sağlanıyor. Kemalpaşa'nın merkezinde bulunan Atatürk Anıtına kurulan 'Ücretsiz Tercih Danışmanlığı' öğrencilere doğru tercih yapmaları için destek veriyor.  Sağlanan bu hizmetten TEOG sınavına giren lise öğrencileri de yaralanıyor.

Türkiye'de her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği üniversite sınavının ardından tercih döneminin başlamasıyla birlikte Kemalpaşa Belediye Dershanesi'nin alanında uzman öğretmenlerle danışmanlık hizmeti vermeye başladı.  Öğrencilerin doğru mesleklere yönelmesini sağlamak amacıyla oluşturulan merkezde TEOG sınavına giren öğrencilerde yararlana bilecek.  Birçok öğrencinin geleceğini şekillendirecek olan bu süreç ile ilgili açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, öğrencilerin sağlıklı ve kendilerine uygun tercihi yapabilmeleri için geçen sene olduğu gibi bu senede tercih merkezini kurduklarını söyleyerek,'' Her gün bize 100'e yakın öğrenci kardeşimiz başvuruyor. Bütün yıl boyunca çalışıp çabalayarak üniversite sınavına girerek geleceklerine ilk adımı atmış oldular. Bizde kendilerini en doğru şekilde yönlendirmek ve destek olmak için Kemalpaşa Belediyesi Danışmanlık merkezini kurduk. Türkiye'nin eğitim seviyesinin en üst seviyeye çıkara bilmek için kendilerinin de katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Başkan Uğurlu,'' Öğrenci kardeşlerimiz için oldukça zor olan bu dönemde kendilerinin yanında olduğumuzu hissetmelerini istedik. Bu dönemde doğru yönlendirilmeleri gerekiyor. Bu amaçla Belediyemiz tarafından kurulan Danışmanlık Merkezi öğrenci kardeşlerimizin ve velilerimiz akıllarındaki soruları yanıtlayarak, genç kardeşlerimizin geleceğini şekillendirmelerinde önemli bir basamak olacaktır'' ifadelerini kullandı. Türkiye'nin geleceği için yeni nesillerin yetiştirilmesinin önemli olduğunu belirten Uğurlu,  YGS-LYS ve TEOG tercihlerinin yanı sıra gelecek yıl yapılacak olan YGS sınavına da şimdiden adayları hazırladıklarını söyledi. Konu hakkında bilgi veren Başkan Uğurlu,'' YGS-LSY tercihlerimiz 26 Temmuz - 2 Ağustos, TEOG tercihlerimiz ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapılmaktadır. Aynı zamanda gelecek yıl yapılacak olan üniversite sınavına şimdiden hazırlanmak isteyen kardeşlerimiz içinde Kemalpaşa Belediyesi ve Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ahde Vefa Gençlik Kulübü iş birliği ile altı hafta boyunca devam edecek olan hızlandırılmış YGS kursu ücretsiz olarak verilmektedir"dedi.