ÖRNEK BİR DAYANIŞMA GÖSTERDİK

15 HAZİRAN 2020 SAAT:15.02

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ilçenin önemli bir gelir kaynağı olan kirazın hasadının son bulmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 



Başkan Karakayalı hasadın son döneminde doğa koşullarının olumsuz seyretmesine rağmen birlik ve dayanışma ile iyi bir sezonu geride bırakıldığının altını çizerek desteklerinden dolayı İzmirliler ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.

Kuzey yarım kürede ilk kirazın çıktığı Kemalpaşa’da hasadın sona ermesiyle birlikte üreticinin yüzü güldü. Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi örnek bir dayanışma göstererek zorlu pandemi döneminde üreticinin mahsulü tarlada kalmadı ve iyi bir sezon geride bırakıldı.

DAYANIŞMA KORONAVİRÜSÜ YENDİ

Zorlu pandemi sürecinde üretici ve mevsimlik işçilerin mağdur olmaması için üst seviyede önemler aldıklarını kaydeden Karakayalı, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren hedef koyduğumuz insana yatırım ve tarımı destek anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizde koronavirüs salgınıyla mücadelenin yanı sıra, hemşehrilerimizin gelirinin azalmaması için de büyük bir çaba harcadık. Kemalpaşa’nın büyük bir gelir kaynağı ve dünyaca ünlü kirazımızın bahçede kalmaması için ciddi önlemler aldık. Üretici ve esnafımızın daha sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmaları için kiraz alım merkezlerini inşa ettik, mevcut olanları ise daha modern hale getirdik. Mevsimlik işçilerimizin barınma sorununu çözdük. Ekiplerimiz periyodik olarak dezenfekte yapıp maske dağıttı. Bununla da yetinmeyerek, işçi ihtiyacı duyan üreticimize başlattığımız kampanya ile köprü olduk. Kiraz alım merkezlerine girişlerde her gün vatandaşın ateşini ölçerek maske dağıttık. Aldığımız sıkı tedbirlerle birlikte iyi bir sezon geçirdik” diye konuştu.

BAŞKAN SOYER’E TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sürecin başından itibaren üreticiye büyük bir destek verdiğini ifade eden Başkan Karakayalı, “Her zaman dile getirdiğimiz gibi kiraz Kemalpaşa için çok değerlidir. Biz de bu değeri daha da yukarılara çekmek için büyük bir uğraş veriyoruz. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ile Büyükşehir bürokratlarına teşekkürü etmeyi borç bilirim. Sayın Soyer, sezon öncesi sürece dahil olup bize büyük bir destek verdi. Yaptığı çağrı ile İzmir’den yüzlerce gencimiz ilçemize gelerek üreticimize gönüllülük esasıyla yardım etti. Bu davranış sosyal belediyeciliğe örnek olmuş, önümüzdeki yıllara da ışık tuttu. Kemalpaşalılar için çok değerli bir davranış oldu” diye konuştu.

MEYVE KURUTMA TESİSİ KEMALPAŞA BÜYÜK DEĞER KAZANDIRACAK

Kemalpaşa’da kurulacak olan meyve kurutma ve işleme tesisi ile kente büyük bir değer kazandırılacağını belirten Başkan Karakayalı, “Kiraz hasadında iyi bir sezon geçirdik. Hasadın son dönemlerinde olumsuz doğa koşullarına rağmen üretici ürünün satış fiyatlarından memnun oldu diyebilirim. Tabi ki biz bununla yetinmeyeceğiz. Kirazımızın hak ettiği değerlerde satılması için üstünde durduğumuz meyve kurutma ve işleme tesisini hayata geçirmek için büyük bir uğraş veriyoruz. Şuan altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemizi de hayata geçirip ilçemizdeki meyvelerin değerini çok daha yukarılara çekmeyi hedefliyoruz. Bu proje Kemalpaşa’da büyük bir değer katacaktır. İnsan odaklı, vatandaşımızın yararına olan, üreticimizin gelirini arttıran projeleri hayata geçiriyoruz. Bizim için en büyük mutluluk budur” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş

DİĞER HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kemalpaşa Belediyesi