KEMALPAŞA'DA GELENEKSEL RAMAZAN ÇOŞKUSU
  • 20.7.2014 00:00:00

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, amaçlarının geleneksel değerleri yaşatarak halkın manevi duygularına seslenmek olduğunu söyledi. Vatandaşların bu sayede kendi kültürlerini yakından tanıma imkanı bulduğunu kaydeden Uğurlu, bu seneki etkinlikleri geleneksel hale getireceklerini açıkladı.

İslam Dünyası'nın en önemli aylarından biri olarak kabul edilen Ramazan Ayı'nda, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle vatandaşlara geleneksel değerleri yeniden yaşama imkanı sunduklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu sayede özellikle genç kuşakların manevi duygularına seslendiklerini söyledi.  Kemalpaşa Rekreasyon Alanı'nda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini açıklayan Uğurlu, "Ramazan ayı boyunca halkımızın en iyi şekilde zaman geçirmelerini sağlayacak programlarımıza, büyük bir titizlikle devam ediyoruz. Osmanlı motifleriyle birleştirdiğimiz bu sene ki etkinliklerimiz, iftar ve sahur çadırlarının bulunduğu, farklı görsel etkinlik ve konserlerin yapıldığı bir program şeklinde devam ediyor. Bugüne kadar halkımızın gösterdiği yoğun ilgiden son derece mutluyuz" diye konuştu. Ramazan Ayı sonuna kadar devam edecek etkinlikleri ara vermeden sürdüreceklerini aktaran Uğurlu, "Ramazan Ayı boyunca Kiraz’ın başkenti ilçemizde, insanlarımızın birlik ve beraberliğini sağlayacak; onlara manevi huzur ve duygular yaşatacak etkinlikler düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Önceki dönemlere kıyasla bu sene daha farklı bir çalışma programı hazırladık. Buradaki temel noktamız halkımıza,  çocukluk dönemlerinde kalan güzel hatıralar gibi, güzel ve geleneksel bir Ramazan yaşatmak oldu. Televizyonlardan takip ettiğimiz; kimi zaman İstanbul Eyüp’te kimi zaman ise Sultan Ahmet’te yaşanan Ramazan coşkusunu ilçemize taşımaya çalıştık" dedi.

TEK İLÇE

Vatandaşların Ramazan Ayı'nı huzur içinde geçirmeleri için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Uğurlu, İzmir'de ay boyunca tek sahur çadırı olan ilçe oldukları bilgisini verdi. Uğurlu, "Bir yandan halkımızın kendisini rahat hissetmesi için çalışırken bir yandan da onlara geleneksel Ramazan keyfini yaşamalarını sağlayacak gösteriler sunuyoruz. Örneğin Ramazan Şerbetçisi'nden Macuncusuna; Pamuk Şekercisi'nden Davulcusuna kadar alanda görevli bütün çalışanlarımız, Osmanlı’ya özgü kıyafetler giyiyor. Kimi vatandaşlarımız Osmanlı macunu ya da şerbetini yeniden tatma imkânı bulurken kimi vatandaşlarımız ise tarihi atmosfer eşliğinde çayını yudumluyor. Amacımız 26 Temmuz Arife Gecesi'ne kadar insanlarımıza özledikleri eski Ramazanları yaşatabilmek” ifadesinde bulundu.

SOMA'YI UNUTMADIK

Manisa'nın Soma İlçesi'nde hayatını kaybeden maden işçilerini de hiçbir zaman unutmayacaklarını aktaran Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Soma'da yaşanan acı olayı unutmuş değiliz. Hayatını kaybeden şehit madencilerimize allahtan rahmet ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ramazan Ayı'ndaki en büyük üzüntümüz bu. Onları unutmuş değiliz."