BAŞKAN UĞURLU, BASIN MENSUPLARINI AĞIRLADI
  • 18.12.2018 09:00:00

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş ile birlikte ilçede görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Kentteki basın kuruluşlarının temsilcilerini misafir eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede 4,5 yıldan beri yaptığı çalışmaları anlatarak, Kemalpaşa Belediyesi olarak basın kuruluşlarına ve basın mensuplarına büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Uğurlu, “Yaptığınız iş çok önemli. Her mesleğin kendine göre mutlaka önemi büyük ama sizler bilgi toplumu adını verdiğimiz günümüz toplumu için vazgeçilmez görevler ifa ediyorsunuz. Teknolojinin geliştiği, her türlü bilginin çok çabuk yayıldığı günümüzde, doğru ve güvenilir haberi yapabilmek, tarafsız ve sorgulayan basın organlarını kurup hayatını sürdürmek çok zor bir iş. Ayrıca toplumu bilgilendirip yaptığınız algı yönetimi ile de sizler ayrı bir önem taşıyorsunuz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalara verdiğiniz desteklerden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Seçildiği günden buyana yaptığı çalışmalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Uğurlu, “Hacı Bektaş-ı Veli’nin güzel bir sözü var. “Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur.” Biz bu şehre liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız aşk ve şevk ile 4,5 yıl hizmet ettik. Hamdolsun nüfusumuza ve bütçemize göre Türkiye’nin en yatırımcı ilçelerinden bir tanesi olduk” diye konuştu.

“30 YILDA YAPILACAK HİZMETİ 4,5 YILDA YAPTIK”

İlçede yapılan yol çalışmalarına da değinen Uğurlu, “700 bin metre taş yapıyoruz Kemalpaşa’da. İZSU çalışmalarını yeni bitirdi. Sizlerde yakından biliyorsunuz ki o nedenle yeni başladık. Bu sürece 3 yıl önce girmiş olsaydık o yollar tekrar bozulmuş ve savaş alanına dönmüş olacak. Bütün ara sokaklara girdik nakış nakış işliyoruz.  Şehrin en işlek iki caddesi var, ikisi de Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında. Gelin bir benim sorumluluğumdaki ara sokaklara bakın, bir de ana caddelerimize. 4,5 yıldan beri ilçemiz için gece gündüz demeden çalıştık. Rabbim nasip kısmet ederse bir dönem daha milletimize hizmet edeceğiz. Bizim için durduğumuzun yerin hiçbir önemi yok. Büyüklerimiz nerede durup hizmet edeceğimiz takdir ederlerse biz orada durum bu necip millete hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ay sonuna doğru başlayacaklarını belirten Başkan Uğurlu, “Ay sonu itibariyle ihalemizi yapacağız inşallah… Hiçbir siyasetçi seçimlere birkaç ay kala böyle bir risk almaz. Ama ben vatandaşlarımız rahata kavuşsun diye elimi bu taşın altına koyacağım.  3 bin konut yıkıp 5 bin konut yapacağız. Emsal oranları yıktığımız alanın emsal oranının da konut Hastamız oluyor,  ambulans sokamadığımız sokaklarımız var. İtfaiyenin giremediği, çöp kamyonunu sokamadığımız sokaklarımız var. Rantsal dönüşüm olacakmış. Rantsal dönüşüm deyip oradaki insanları kaderine mi terk edeceğiz. Yerinde kentsel dönüşüm yapacağız. Herkes de yerinde kalacak” dedi.

“HER ALANDA HER YERDE İZİMİZ VE ESERİMİZ VAR”
Kemalpaşa’da her alanda ve Kemalpaşa’nın her yerinde izlerinin olduğunu kaydeden Başkan Uğurlu, “Fiziki yatırımlardan tutunda, eğitim, sağlık, kültür-sanat, peyzaj ve yeşil alan, sosyal tesisler, TOKİ, Yiğitler Barajı, Otoban bağlantı yolu gibi hükümet projeleriyle ilçemizi adeta yeniden inşa ettik. Kemalpaşa’da tabiri caizse el değmedik yer bırakmadık. Seçildiğimiz günden bugüne kadar hiçbir zaman bir daha ki dönem kaygısı taşımadık. İnsanoğlu etten kemikten ve nefisten oluşur. Bizimde zaman zaman hatalarımız olmuş olabilir. Ama asgari seviyede en az hatayla bu kente ve bu millete hizmet etmek için çalıştık. Sonuç olarak sizler de bizlere bu çalışmalarımızda destek oldunuz. Bu çalışmaları yaparken bize duaları ile güç veren ve arkamızda duran tüm hemşehrilerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan Uğurlu konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya; Kemalpaşa Aktüel Dergisi imtiyaz sahibi Filiz Eroğlu, Kemalpaşa Güncel Gazetesi imtiyaz sahibi Aydın Bektaş ve Yazı İşleri Müdürü Kürşat Gürbüz, Nif Haber Gazetesi imtiyaz sahibi ve AA Kemalpaşa Muhabiri Ümit Yıldız, Haber 2023 Gazetesi imtiyaz sahibi Yıldıray Dal ve Gündem Kemalpaşa internet haber sitesinden Rıza ve Çağrı Altundağ katıldı.